Beton parlatma uygulamalarının diğer zemin alternatiflerine oranla birçok üstün yanı bulunmaktadır.
Bunlar aşağıdaki gibi özetlenebilir.
• Beton dayanıklılığını arttırması
• Beton tozumalarını tamamen engellemesi
• Düşük uygulama maliyeti
• Bakım ve temizleme kolaylığı
• Düşük bakım masrafları
• Işık yansımalarını arttırarak enerji tasarrufu sağlaması
• Betonun kayma direncini arttırması
• LEED sertifikasına uyumlu olması
Beton zeminlerinizi kaplamayın, PARLATIN!
Epoksi zemin kaplama ve benzeri bilinen eski yöntemler günümüz gelişen modern ve teknolojik inşaat sektöründe artık tercih edilmemeye başlandı. Uygulama zorluğu ve uzun ömürlü olmayışı ilk etapta hesaplı görünse de üç ila beş yıl içerisinde çıkardığı görünüm sorunlarıyla “parlatma” tekniğine kıyasla çok daha pahalıya mal oluyor.
Parlatma tekniği parlaklık olarak çok daha yüksek sonuçlar verirken mevcut beton zeminin üzerine epoksi uygulamasında olduğu gibi ek bir katman eklemesi yapmadan mevcut yüzeyi aynı zamanda güçlendirir de.
Beton zemin parlatma, özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılıp C2 ürünleriyle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır.
Beton parlatma kesinlikle bir yüzey kaplama yöntemi değildir, beton zemine çevreye zararlı hiçbir kimyasal uygulanmaz. Bu yüzden tamamen çevre dostu, çok uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edilir.
Bütün bu nedenlerden dolayı beton parlatma geleceğin zemin teknolojisi olarak gösterilmektedir.
Parlatılmış betonun ortalama kullanım ömrünün diğer yüzey kaplama alternatifleriyle kıyaslandığında kat kat fazla olması, beton parlatma uygulamalarının depolarda, üretim tesislerinde, büyük mağaza ve yapı marketlerde, ofis binalarında, otellerde, hastanelerde, restoranlarda okullarda, hastanelerde, otoparklarda ve devlet binalarında tercih edilmesinin en önemli sebebidir. Özellikle yoğun ayak trafiğinin olduğu ve ağır iş makinelerinin ve forkliftlerin çalıştığı zeminlerde dayanımının çok fazla olması ve tekerlek izlerini en aza indirmesi sebebiyle en uygun zemin çözümüdür. Beton yüzeyler bir kere parlatıldıktan sonra temizlenmesi sadece paspas ve su ile çok kolay bir şekilde yapılabilir, cila, wax ve herhangi kaplama malzemesi kullanılmasına gerek olmadığından, kimyasal maliyetleri, uygulama süresi ve işçilik maliyetleri de ortadan kalkmış olur.
Parlatılmış beton yüzeylerin kayma direnci, sadece perdahlanmış beton yüzeylere oranla çok daha fazladır. Parlatılmış beton, ahşap döşemeler, mermer ve granite oranla yaklaşık %40 daha az kaygan bir zemindir.
Parlatılmış beton yüzeylerin ışığı mükemmel bir şekilde yansıtması ise otel lobileri, ofisler ve restoranlar için en önemli estetik faydalarından biridir. Ayrıca üstün ışık yansıtma özelliği sayesinde aydınlatma için gerekli ışık miktarında önemli oranlarda düşüş sağlar ve %40’lara varan elektrik tasarrufu sağlamaktadır.
Beton yüzeyler parlatıldıktan sonra kullanılacak değişik özelliklerdeki C2 Seal ürünleri sayesinde hem beton parlaklığını ve görünümünü daha da mükemmelleştirmek hem de beton zeminin suya, yağlara asitlere ve her türlü kimyasallara karşı direnç kazanmasını sağlamak mümkündür.
Ayrıca iç ve dış mekanlar için özel üretilmiş boyalarla beton zeminlerinizi renklendirerek, dayanıklı ve dekoratif zeminler elde etmek de mümkündür. Betonun üzerine hayal gücünüzle sınırlandırılmış, dekoratif şekiller yapmanın yanı sıra, firma logoları, uyarı ve işaretler ve ayırıcı çizgiler uygulamakta mümkündür. Kullanılan beton renklendirici boyalar transparan olup, beton içine penetre olur. Betonun içine nüfuz eden boyalar betonun kendi yapısını kapatmadan, betonu renklendirilir. Yüzeye sürülen boyalar gibi aşınması, kazınması, kalkması ve silinmesi mümkün değildir. Beton renklendirme eski ve yeni betonlara uygulanabilir.